szavazásértékelés

2020.03.12. 11:05

Olvasóink többsége pozitívan viszonyul a pápalátogatáshoz

Legutóbb arról kérdeztük olvasóinkat, örülnek-e Ferenc pápa lehetséges magyarországi látogatásának.

Pope Francis leads his Weekly General Audience in St. Peter's Square in Vatican City, Vatican on September 27, 2017. Pope Francis launch a 2-year Caritas Internationalis global campaign on migration entitled 'Share the Journey' to promote the strengthening of relationships between migrants, refugees and communities

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Giuseppe Ciccia

Katolikus egyházfő legutóbb 1996-ban járt nálunk. Akkor (az azóta szentté avatott) II. János Pál pápa tett látogatást Magyarországon, 1991 után másodjára. Az esemény jelentőségét jelzi, hogy Szent Péter utódai közül a lengyel pápa volt az első, aki a magyarok földjére lépett. Előtte erre nem volt példa.

A látogatásról készült fotók időről időre azóta is felbukkannak az újságokban és az interneten, ami nem is csoda, hiszen II. János Pál kedves személyisége és mosolya nagy lelki biztatást jelentett a kommunizmus alól frissen felszabadult magyaroknak.

A második látogatás után 24 évvel, idén újra felcsillant a remény, hogy a jelenleg regnáló katolikus egyházfő, az egyszerűségéről és közvetlenségéről ismert Ferenc pápa Magyarországra jöjjön az Oltáriszentséget ünneplő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretein belül.

Legutóbbi szavazásunkban ezért arról érdeklődtünk: Örülnek-e olvasóink a lehetséges pápalátogatásnak?

A szavazók többsége (54 százaléka) pozitívan viszonyul a történelmi eseményhez, ebből 42 százalék úgy gondolja, mindig megtisztelő, ha Magyarországra érkezik egy ilyen méltóság, 12 százalék pedig szívesen látná személyesen is, és reméli, hogy végül el tud jönni. A többieket (46 százalék) nem hozza különösebben lázba a pápalátogatás híre, de azért reméljük, a legendákban oly sokszor megénekelt magyar vendégszeretet nekik is épp olyan fontos, mint bármelyikünknek.

Ferenc pápa egyik legjellemzőbb tulajdonsága az, hogy képes mindenkihez szólni. Őszinte és biztató tanácsai, útmutatása nemcsak a vallásos emberek számára nyújthatnak lelki fogódzkodót az értékválsággal küzdő világunkban, hanem minden embernek. Lehetséges magyarországi látogatása ezért sokakat tölthetne el örömmel.

[eweb-voting id="3495459"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában