Ünnepek előtt

2018.03.06. 17:00

Novák Katalin: tízezer forintos Erzsébet-utalványt kaphatnak a nyugdíjasok

Az Idősek Tanácsa azt javasolja a kormánynak, hogy a közelgő ünnepek előtt ismét tízezer forintos Erzsébet-utalványt kapjanak a nyugdíjasok - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára kedden Budapesten, a tanács ülése utáni sajtótájékoztatón.

Budapest, 2017. szeptember 30. Novk Katalin, az Emberi Erforrsok Minisztriumnak (Emmi) csald-, ifjsg- s nemzetkzi gyekrt felels llamtitkra beszdet mond Pintr Attila szobrszmvsz Lzr Ervin tiszteletre ksztett A Ngyszglet Kerek Erd meslje cm szobor avatsi nnepsgn a IX. kerleti Kerekerd parkban 2017. szeptember 30-n. MTI Fot: Balogh Zoltn

Forrás: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Fotó: Balogh Zoltán

Novák Katalin – aki a tanács alelnöke is – közölte, azért indítványozzák az újabb utalványok kiosztását, mert szeretnék, ha minden magyar, így a nyugdíjasok is részesülhetnének a növekvő gazdasági eredményekből.

Az államtitkár arról beszélt, hogy a gazdasági teljesítmény, az export, a bérek és a foglalkoztatottság növekedése jellemzi az országot.

Emelkedő pályára állt az ország gazdasága, a GDP-növekedés már kitartóan négy százalék feletti, az export pedig tavaly 8,4 százalékkal emelkedett, ami az elmúlt hat év legjobb eredménye. A munkaerőpiacon is pozitív tendenciákat látni, a munkanélküliség négy százalék alá csökkent, mindenki tud dolgozni, aki akar, és nőnek a bérek is – sorolta Novák Katalin.

Azt szeretnék, ha a gazdasági eredmények hasznát a nyugdíjasok is élveznék, ezért is kaptak tavaly kiegészítő nyugdíjemelést és nyugdíjprémiumot, valamint már két karácsony előtt tízezer forintos Erzsébet-utalványt – emelte ki az államtitkár.

Hozzátette, bíznak benne, hogy a kormány támogatja majd a tanács javaslatát, és ismét kaphatnak utalványt a nyugdíjasok.

Borítóképünkön Novák Katalin

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában