Online villámkutatás

2019.04.30. 12:11

Nézőpont: az ellenzékiek kétharmada is elítéli Bangóné patkányozását

A magyarok túlnyomó többsége (78 százalék) szerint pedig nem helyes, hogy a politikusok ilyen kifejezéseket használnak.

A magyarok túlnyomó többsége (78 százalék) szerint nem helyes, hogy Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője patkánynak nevezte a Fidesz szavazóit, még az ellenzéki szimpatizánsok kétharmada (67 százalék) is elítéli ezt a stílust – derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb felméréséből, amelyet az Origo cikke szemlézett.

A Nézőpont Intézet online villámkutatást végzett, melyből kiderült, hogy a magyarok többsége (54 százalék) felháborítónak tartja Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP parlamenti képviselőjének kijelentéseit, mely szerint azért nő a Fidesz-KDNP népszerűsége, mert sok a patkány Magyarországon.

A magyarok túlnyomó többsége (78 százalék) szerint pedig nem helyes, hogy a politikusok ilyen kifejezéseket használnak, még az ellenzéki szimpatizánsok kétharmada (67 százalék) is elítéli ezt a stílust.

Annak ellenére, hogy még csak pár napja történt az eset, már a magyarok 70 százaléka hallott a történtekről.

Többen vannak azok, akik szerint le kellene mondania Bangóné Borbély Ildikónak a parlamenti mandátumáról (43 százalék), mint azok, akik szerint nem (34 százalék), még minden tizedik ellenzéki szimpatizáns is lemondatná a képviselőnőt.

Ez azért is lehet, mert nem hiszik el az emberek Bangóné Borbély Ildikó védekezését, mely szerint nem a Fideszre szavazókra értette a kijelentéseit,

a többség (53 százalék) egyértelműen úgy látja, hogy a kormánypárti szavazókat patkányozta le az MSZP parlamenti képviselője.

Nem csak Bangóné Borbély Ildikó szavai háborították fel a magyarokat,

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője azt mondta: hogy mostantól patkánykormánynak fogják nevezni a Fidesz-kormány.

Az emberek többsége ezt is felháborítónak tartja (52 százalék).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában