Járvány

2020.05.23. 11:39

Orbán Viktor: a magyar hazát nem a kard, hanem a kultúra teheti ismét naggyá

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására a Karmelita kolostorban megtartotta soron következő ülését a Nemzeti Kulturális Tanács (NKT), ahol áttekintették a koronavírus-járványnak a magyar kulturális intézményekre gyakorolt hatását – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Budapest, 2020. május 23. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Kulturális Tanács (NKT) ülésén a Karmelita kolostorban 2020. május 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A testület, melynek elnöke Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, és a tizenhét kultúrstratégiai intézmény vezetőjéből áll, megállapította:

Magyarországon elkezdődött a visszatérés a normális élethez, ugyanakkor a szakemberek felhívását komolyan kell venni, akik figyelmeztetnek, hogy a veszély nem szűnt meg.

Orbán Viktor bevezetőjében elmondta:

a vírus elleni első csatát megnyertük, a védekezés első szakasza sikerrel zárult, mert meg tudtuk akadályozni a járvány tömegessé válását.

Ugyanakkor felhívta a vezetők figyelmét arra, hogy továbbra is követni kell a szabályokat: tartani kell a távolságot, és fokozottan kell ügyelni minden intézményben a higiéniára.

A Nemzeti Kulturális Tanács szombati ülésének témája volt a jövő évi költségvetés és az NKT munkarendje is – mondta a sajtófőnök.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Kulturális Tanács (NKT) ülésén a Karmelita kolostorban 2020. május 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában