Ostrom alatt áll Európa

2020.12.02. 14:07

Német embercsempészt fogtak el tizenkét utasával Szegeden

A furgonban 12, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott.

Elfogtak egy német férfit, aki 12 határsértőt szállított furgonjával szerda délelőtt Szegeden – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Deák Sándor közölte, a rendőrök Szegeden, a Bertalan hídon állítottak meg egy magyar kisteherautót. A járművet egy német férfi vezette, rajta kívül még 12, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott az autóban.

A sofőr ellen embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indul eljárás, a migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz tudatta a főhadnagy.

Szerdán, délig a rendőrök és katonák 17 alkalommal tartóztattak föl kisebb-nagyobb csoportokban érkező migránsokat Csongrád-Csanád megyében. Összesen 136 határsértővel szemben intézkedtek elsősorban Kübekháza, Deszk és Szeged területén. A migránsok többsége a Tiszától keletre lépett illegálisan magyar területre.

A legnagyobb, 21 tagú csoportot – amelynek tagjai valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat – fél 8-kor Kübekháza külterületén állították meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában