megtagadták

2018.04.06. 22:16

Nem kapott brit vízumot a megmérgezett kettős ügynök unokahúga

Viktorija Szkripal látogatóba utazott volna Szergej Szkripal lányához, az apjával együtt megmérgezett Julijához.

Megtagadták a vízumot a megmérgezett volt orosz kettős ügynök, Szergej Szkripal unokahúgától – közölte pénteken a brit belügyminisztérium, Moszkva magyarázatot követelt.

Viktorija Szkripal látogatóba utazott volna Szergej Szkripal lányához, az apjával együtt megmérgezett Julijához.

Szergej és Julija Szkripalt egy angliai kórházban ápolják, miután március 4-én eszméletlen állapotban találtak rájuk, de mindketten jobban vannak, és már nem válságos az állapotuk.

„Elutasítottuk a látogatói vízumot Viktorija Szkripal számára, mert a kérelme nem felelt meg a bevándorlási szabályoknak”

– közölte a belügyminisztérium szóvivője.

Moszkva hivatalos magyarázatot követel, miért nem kapott vízumot Viktorija Szkripal – idézte Marija Zaharovát, az orosz külügyminisztérium szóvivőjét a RIA orosz hírügynökség.

A Rosszija 1 orosz állami televízió csütörtökön bejátszott egy tisztázatlan hitelességű hangfelvételt, amely a volt kettős ügynök lánya, Julija és az unokahúga, Viktorija Szkripal állítólag szerda este lezajlott telefonbeszélgetéséről készült, az utóbbi állítása szerint. A Julija Szkripalként bemutatkozó nő azt állította, hogy Szergej Szkripal állapota „rendben van”, és hogy a telefonbeszélgetés alatt éppen „pihen és alszik”.

Az orosz Nyomozó Hatóság (SZK) szerdán tanúként hallgatta ki Viktorija Szkripalt. A nő szerda este a Pervij Kanal (Első Csatorna) állami televízióban úgy vélekedett, hogy a nagybátyja és az unokatestvére valamilyen halételtől kaphatott mérgezést, és kifogásolta, hogy a brit hatóságok titkosították, mit rendeltek Szkripalék a salisbury-i pizzériában.

Szergej Szkripal Nagy-Britanniában élő volt orosz-brit kettős ügynököt és lányát, a hozzá Oroszországból vendégségbe érkezett Julija Szkripalt március 4-én súlyos mérgezéses tünetekkel vitték az angliai Salisbury városának kórházába.

Szkripal az orosz katonai hírszerzés ezredeseként a brit külső hírszerzés (MI6) ügynöke volt, ami miatt hazájában börtönbüntetésre elítélték, de ügynökcsere keretében elengedték. London a merénylettel Oroszországot gyanúsította meg, amit Moszkva visszautasított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában