Kormányalakítás

2018.04.25. 06:25

Nem Fazekas Sándor lesz az agrárminiszter

Nem vállalja az újabb négy évre szóló megbízást Fazekas Sándor, aki az agrártárca vezetése helyett a Fidesz-frakció munkáját erősítené az új kormányzati ciklusban - jelentette be egy interjúban a földművelésügyi miniszter.

Budapest, 2018. április 4. Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter a géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes magyar élelmiszerek megkülönböztetésére bevezetett védjegy bemutatóján a Földmûvelésügyi Minisztériumban 2018. április 4-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A politikus a Magyar Idők szerdai számának adott nyilatkozatában elmondta: az utódját már kijelölték, személyéről hamarosan a miniszterelnök ad tájékoztatást. Az átalakításokkal kapcsolatban Fazekas Sándor annyit mondott, vidékfejlesztési téren új feladatok kerülhetnek a tárcához.

Az elmúlt évek eredményeit sorolva a visszavonuló kormánytag elmondta: 2010 óta a magyar mezőgazdaság gyorsan fejlődött, és a vidék talpra tudott állni. Ebben nagy szerepe volt a gazdatársadalomnak is. Az ágazat szereplői összefogtak, és közös munkával lépésről lépésre ledolgozták azokat a hátrányokat, amelyekkel évek óta küzdött a magyar mezőgazdaság.

Fazekas kiemelte a Földet a gazdáknak! programot is, amelynek keretében mintegy 200 ezer hektárral bővíthették birtokaikat a földművesek. A családi gazdaságokat is sikerült megerősíteni, számuk tavaly elérte a 27 ezret.

Borítóképünkön Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes magyar élelmiszerek megkülönböztetésére bevezetett védjegy bemutatóján a Földművelésügyi Minisztériumban 2018. április 4-én.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában