nyomoznak

2019.10.03. 15:43

Négymilliárdos áfacsalás gyanúsítottjait tartóztatták le Pécsen

Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással gyanúsítanak hat férfit.

Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalások gyanúsítottjait tartóztatták le csütörtökön Pécsen, csaknem négymilliárd forintnyi áfa jogosulatlan visszaigénylése miatt – közölte a Pécsi Törvényszék.

A nyomozás adatai szerint az összehangoltan működő bűnszervezet az általános forgalmi adó jogosulatlan visszaigénylésével – az adóhatóság megtévesztésével, valótlan nyilatkozatokkal, rendszeres haszonszerzésre törekedve – 3,9 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

A tájékoztatás szerint a bűnszervezet 2017-2019-ben csaknem 18 milliárd forint értékben szerzett be mobiltelefonokat külföldről a nemzetközi szabályok előírásainak megfelelő nettó áron. A készülékek egy baranyai gazdasági társasághoz kerültek, ám beszerzésük nem e cég nevében történt, hanem erre köztes társaságokat használtak fel, az adófizetési kötelezettséget kijátszva.

A Pécsi Járásbíróság hat férfi letartóztatását rendelte el egy hónapra különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és hamis magánokirat folytatólagosan elkövetett felhasználása miatt, ők a bűncselekményben részt vevő cégek ügyvezetői, illetve alkalmazottjai.

A cselekményeket közülük hárman társtettesként, hárman bűnsegédként követték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában