támogatás

2019.02.12. 07:20

Nagycsaládosok Országos Egyesülete: a kormány a magyar gyermekekben látja a jövőt

A pár napja bejelentett hétpontos akcióterv óriási segítség a családoknak, már most nagy az érdeklődés.

Forrás: Echo Tv

Egy nagyvonalú gesztus a kormánytól, hogy a magyar gyermekekben képzelik el a jövőt és ehhez minden támogatást megad – jelentette ki Kardosné Gyurkó Katalin a hétpontos családvédelmi akciótervvel kapcsolatban. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kiemelte, régóta szívügyüknek tekintik a nagycsaládosok autótámogatását, hiszen ez hatalmas segítség a családok mindennapjaiban.

Évértékelő beszédében jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a legutóbbi kormányülés családpolitikai döntéseit. A hétpontos akciótervben a gyermekvállalást segítenék és a fiatal családok életkezdését könnyítené meg a kormány.

Gyakorlatilag egy családi életpálya modellt hallhattunk, hiszen ez a hét pont minden korosztályhoz szólt. Amennyiben ezek megvalósulnak, a fiatalok elől elhárul a fizikai akadály, hogy családot alapíthassanak

- mondta ezzel kapcsolatban Kardosné Gyurkó Katalin.

A személyi jövedelemadó mentességről azt mondta: ez az édesanyák kiemelt elismerése. Azok a nők, akik már négy gyermeket vállaltak, jövő év január elsejétől , életük végéig igénybe vehetik az SZJA mentességet.

A családi adókedvezmény mellett, a nagyszülő-GYED is segítheti a családokat, hiszen ennek köszönhetően az édesanya visszatérhet dolgozni és kétkeresővé válik a család.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének évek óta szívügye volt az autótámogatás bevezetése, ezt azzal indokolta az egyesület elnöke, hogy vidéken azért nem érhető el minden szolgáltatás gyalogosan, akár az orvos vagy az iskola. Egy nagy családban több gyermeket vinni, sokkal könnyebb autóval.

A vasárnapi bejelentést követően, reggel 8 órától kezdve már legalább 40-en érdeklődtek ezzel kapcsolatban, tehát nagy az érdeklődés, szükség volt már erre a támogatásra. A családoknak ez egy jó lehetőség, mert a magyar gazdaság olyan helyzetben van, hogy a kormány ezt a kedvezményt tudja nyújtani a nagycsaládosok részére – tette hozzá.

 

https://stream.echotv.hu/videos/2019/02/720/20190211_napi_aktualis_kardosne.MP4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában