Időközi választások

2018.07.15. 22:51

Miskolcon és Veszprémben is elsöprő Fidesz-győzelem született

Nagy Ákos a borsodi, Kovács Áron a veszprémi megyeszékhelyen verte fölényesen a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson elindult ellenzéki képviselőjelölteket.

A függetlenként induló, de a teljes ellenzék támogatását maga mögött tudó Erdei Sándorral, azaz „Rokker Zsolttival” – és három másik jelölttel – szemben a Fidesz-KDNP jelöltje, Nagy Ákos magabiztosan, a szavazatok 60.69 százalékát megszerezve aratott győzelmet Miskolcon.

A pontos választási eredmény a demokrata.hu információi szerint a következő lett:

Nagy Ákos – Fidesz-KDNP: 1147 szavazat

Erdei Sándor „Rokker Zsoltti” (1976) – független: 698 szavazat

Erdei Sándor (1983) – független: 13 szavazat

Molnár Zsolt – független: 11 szavazat

Fülöp József Istvánné – Munkáspárt: 21 szavazat

Miskolcon a választásra jogosultak 27,73 százaléka, 1912 fő járult az urnákhoz. Az érvénytelen szavazatok száma 22 volt, az érvényes szavazólapok száma 1890.

Nyolcvanszázalékos kormánypárti siker Veszprémben

A kormánypártok veszprémi jelöltjét, Kovács Áront a szavazatok több mint 80 százalékával választották meg önkormányzati képviselőnek. Mohos Gábor, a település jegyzője közölte, hogy Kovács Áron 655 szavazatot kapott, míg kihívójára, Zelenák Adriánra (LMP) 160-an voksoltak. A választásra jogosultak 20,64 százaléka, 820 polgár élt szavazati jogával, 5 érvénytelen szavazat volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában