óriási fogás

2020.05.18. 15:18

Mintegy 18 tonna drogot foglaltak le Mianmarban

Az eset rávilágíthat arra, mennyire alábecsülték a drogcsempészet mértékét a térségben.

Mianmarban mintegy 18 tonna drogot foglaltak le az ország és a délkelet-ázsiai térség történetének egyik legnagyobb kábítószerellenes akciójában – közölte hétfőn az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának (UNODC) régióért felelős illetékese.

Jeremy Douglas szerint az eset bizonyítja, hogy korábban mennyire alábecsülték a kábítószertermelés- és csempészet mértékét a térségben.

„Amire a művelet fényt derített, az valóban példátlan és az is világos, hogy a megtalált laborok hálózata nem lett volna lehetséges határokon átnyúló, komoly bűnözői csoportok részvétele és pénzügyi támogatása nélkül” – mondta Douglas.

A február végétől április elejéig zajlott művelet során 33 mianmarit és külföldit vettek őrizetbe Lve Ham településén a kínai határon fekvő keleti San államban. A helyiek által jabának hívott – 17,4 tonna – metamfetamin tabletta mellett, heroint, ópiumot és morfiumot is lefoglaltak a hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában