Ostrom alatt áll Európa

2020.03.04. 19:44

Migránsok vertek szét egy templomot Leszboszon

Megtámadták a migránsok a leszboszi Szent György ortodox templomot. Az illegális bevándorlók többek között tönkretették a szentképeket és a berendezést is.

Görög rohamrendőrök védik a görög-török határt a török oldalon gyülekező illegális bevándorlók ellen Kasztanieszben 2020. március 4-én. A török kormány február 28-án közölte, hogy nem tudja tovább feltartóztatni az Európai Unióba igyekvő migránsokat, és megnyitja a határokat előttük.

Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA

Fotó: Dimitrisz Toszidisz

A Greekreporter című portál beszámolója szerint ismeretlenek hétfőn megtámadták a moriai Hagios Georgios (Szent György) ortodox templomot írja a V4 Agency.

A helyiek elmondása szerint a közeli migráns-befogadóközpontban élők követték el a támadást.

Elmondásuk szerint a támadás bosszú volt azért, mert a görög rohamrendőrök felléptek ellenük, amikor az áthelyezésük miatt tüntettek.

Az internetre felkerült képek szerint a támadók szétverték a templom berendezését és szent képeket is megrongáltak. Többek között egy Jézust ábrázoló festményt tettek tönkre.

A hatóságok egyelőre senkit nem gyanúsítottak meg a támadással összefüggésben.

A helyiek beszámolói szerint egyébként a templomot már korábban is többször megrongálták.

Borítókép: görög rohamrendőrök védik a görög-török határt a török oldalon gyülekező illegális bevándorlók ellen Kasztanieszben 2020. március 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában