vállalta

2020.06.11. 11:56

Mesterházy Attila is indul az MSZP elnöki székéért

A Tóth Bertalannal elégedetlen megyei vezetők többsége azt szerette volna, ha az egykori pártelnök is indulna a megméretésen.

Szeptember 19-én, szombaton tartja tisztújító kongresszusát az MSZP, amin Mesterházy Attila is elindul az elnöki székért – értesült a Magyar Nemzet. Lapunk már korábban beszámolt róla, hogy a Tóth Bertalannal elégedetlen megyei vezetők többsége azt szerette volna, ha az egykori pártelnök is indulna a megméretésen, aki a jelek szerint engedett a felkérésnek.

Mindez azt jelenti, hogy az eddig lefutottnak tartott tisztújító kongresszuson történhet még meglepetés, és egyáltalán nem biztos, hogy a szocialisták a Tóth Bertalan-Kunhalmi Ágnes tandemmel vágnak neki a 2022-es országgyűlési választásnak – a pártban ugyanis társelnöki rendszer bevezetését tervezik.

Emlékezetes: a 2018-as áprilisi választáson elszenvedett katasztrofális választási veresége után az MSZP akkori teljes vezetése lemondott, majd a júniusi tisztújító kongresszuson Tóth Bertalan nagyon szűken nyert, mindössze 54 százalékot szerzett Mesterházy 46 százalékával szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában