Baleset

2017.10.20. 13:29

Megvadult ló ugrott le a budai Várból, nem élte túl a zuhanást

Lezuhant a budai Várból és elpusztult egy elszabadult ló – közölte a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel. Személyi sérülés nem történt.

Ópusztaszer, 2012. május 19. Huszárok bemutatója a II. Nyeregszemle "Vivát Huszár" elnevezésû európai huszártalálkozón az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti emlékparkban. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Fotó: Ujvári Sándor

A tájékoztatás szerint péntek délelőtt a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség huszárának lova elszabadult, átugrott a kőkerítésen és lezuhant a Várkert Bazár Öntőház udvarába, ahol elpusztult.

A közleményben azt írták: a hagyományőrző szövetség szervezésében júliustól hétvégenként huszárok „járőröznek” a Várnegyedben. Pénteken a huszárok a nagy rondellától a keleti felvezetőn lefelé a Clark Ádám tér irányába indultak el, amikor az egyik ló valószínűleg megijedt, lovasa nem tudta megfékezni, ezért vele együtt átugrott a kőkerítésen. A lovas még szerencsésen le tudott ugrani az állatról, de a ló lezuhant az Öntőház udvaron álló étterem mögé, ahol elpusztult.

A balesethez a tűzoltóságot és a rendőrséget riasztották, az Öntőház udvarát pedig ideiglenesen lezárták.

Borítókép: MTI / Ujvári Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában