vandalizmus

2018.05.21. 11:13

Megrongáltak egy kálváriát a fővárosban

A XXI. kerület vezetői szerint a tett mozgatórugója provokáció is lehetett.

Budapest, 2018. május 21. A vandálok által megrongált kálvária a csepeli Tamariska-dombon 2018. május 21-én, pünkösd napján. Sárossy Tibor festő- és szobrászművész alkotását, a megfeszített Krisztust, jobbján és balján a két latort a kereszten ábrázoló faszobrokat a csepeli önkormányzat 2010 után újította fel. Budapest rendőrfőkapitánya nyomozócsoportot hozott létre az ügy felderítésére. MTI Fotó: Illyés Tibor

Vandálok megrongálták a csepeli Tamariska-dombon lévő kálváriát – közölte a XXI. kerületi önkormányzat hétfőn.

Borbély Lénárd csepeli polgármester és Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő szerint mivel a rongálást pünkösd napján követték el, feltételezhető, hogy

„a tett mozgatórugója aljas provokáció és/vagy a kereszténység elleni vak gyűlölet lehetett”.

Arra kérték a csepelieket: fogjanak össze, ne engedjenek az erőszakos emberek nyomásának, ítéljék el a vandalizmust és a gyűlöletkeltés minden formáját. Közösen védjük meg keresztény közösségünket és kultúránkat – írták.

Közölték, bíznak az igazságszolgáltatásban, és remélik, gyorsan kiderül kik követték el, és „példás büntetés” vár rájuk.

A csepeli Tamariska dombot 2010 után újította fel a csepeli önkormányzat. 2015 őszén Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök szentelte fel a tetején álló Kálváriát – áll az önkormányzati közleményben.

A BRFK az MTI megkeresésére azt közölte: a XXI. kerületi rendőrkapitányság rongálás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Hozzátették, hogy Budapest rendőrfőkapitánya nyomozócsoportot hozott létre az ügy felderítésére.

Borítókép: MTI Fotó/ Illyés Tibor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában