terrorizmus

2020.03.09. 15:35

Megöltek két amerikai katonát Irakban

Az Iszlám Állam terrorszervezet elleni, iraki katonákkal közösen végzett felderítőakció során.

Két amerikai katonát megöltek Irak északi részén egy felderítő akció során – közölte hétfőn az Egyesült Államok e térségért is felelős központi parancsnoksága.

A két katonát – akiknek a személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra – vasárnap este ölték meg az Iszlám Állam terrorszervezet elleni, iraki katonákkal közösen végzett felderítőakció során.

A Teherán és Washington közti feszültség, valamint az Irakban található amerikai érdekeltségek elleni támadások miatt – amelyeket Washington szerint Irán által támogatott iraki fegyveresek hajtanak végre – a terrorellenes küzdelemben részt vevő, amerikai vezetésű nemzetközi koalíció bejelentette iraki hadműveletei felfüggesztését.

Hétfőn az iraki katonai parancsnokság azonban azt közölte, hogy sikerrel járt a felderítőakció, amelyet a koalíció légierejével együttműködve hajtottak végre.

Az Egyesült Államoknak jelenleg mintegy 5200 katonája állomásozik az arab országban. Az ő feladatuk az Iszlám Állam ellen harcoló iraki hadsereg katonai kiképzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában