mentőakció

2018.07.06. 07:38

Meghalt egy búvár a diákcsoport mentése közben

A búvár az elárasztott észak-thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben veszett oda- közölték pénteken a helyi hatóságok.

A family member prays before a shrine in Tham Luang cave area as rescue operations continue for the 12 boys and their coach trapped at the cave at Khun Nam Nang Non Forest Park in the Mae Sai district of Chiang Rai province on July 5, 2018. Thai rescuers vowed to take a "no risk" approach to freeing 12 boys and their football coach from a flooded cave, as fresh video emerged on July 4 showing the team in good spirits following their astonishing discovery nine days after going missing. / AFP PHOTO / Ye Aung THU

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Ye Aung Thu

A tájékoztatás szerint a 38 éves férfi, Szamarn Punan, a thaiföldi haditengerészet elit alakulatának egykori tagja – aki önkéntesként részt vett a mentőmunkálatokban – csütörtök este oxigénpalackokat helyezett el a barlangban az útvonalon, amelyen keresztül a bentrekedt csoportot kimenekíteni készülnek.

A férfi eljuttatta a palackot a kijelölt helyre, majd a visszafelé vezető úton eszméletét vesztette. Megpróbálták újraéleszteni, de a kísérletek nem jártak sikerrel.

Az ifjúsági focicsapat tagjai és edzőjük június 23-án tűntek el a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő barlangrendszerben. Az egész Thaiföldet mozgósító országos figyelem mellett hétfőn, csodával határos módon élve találták meg őket. Azóta orvosi vizsgálatnak vetették alá a 11 és 16 év közötti gyerekeket, állapotuk kielégítő, legtöbbjüknek csak csekély egészségügyi problémájuk keletkezett kilenc nap után a föld alatt.

Borítókép: az egyik diák rokona imádkozik a sikeres mentőakcióért a barlangnál

AFP PHOTO / Ye Aung Thu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában