Kocsis Máté

2018.07.23. 18:00

Már a nyár végén jöhet a Soros-adó

Az állam adót vet ki azokra a szervezetekre, amelyek a bevándorlást segítik, vagy erre a célra támogatást fogadnak el.

Budapest, 2018. június 25. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. június 25-én. Balról Balla György fideszes képviselõ. MTI Fotó: Illyés Tibor

Fotó: Illyés Tibor

Már a nyár végén hatályba léphetnek a bevándorlási különadót, az úgynevezett Soros-adót tartalmazó rendelkezések – nyilatkozta Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője hétfőn.

A kormánypárti politikus értékelése szerint

az új adónem egy újabb védelmet jelent Magyarországnak,

illeszkedve a fizikai és jogi határzárral összefüggő korábbi intézkedésekhez.

Mint kifejtette: az állam adót vet ki azokra a szervezetekre, amelyek a bevándorlást segítik, vagy erre a célra támogatást fogadnak el. A frakcióvezető a bevándorlást segítő tevékenységek közé sorolta a migrációt ösztönző médiakampányokat és hálózatépítést.

Megjegyezte: a Soros-szervezetek köztudottan ilyen tevékenységet folytatnak és nem is szándékoznak felhagyni ezzel.

Kocsis Máté rámutatott:

minimum elvárható, hogy az illegális migrációt segítő szervezetek hozzájáruljanak a védekezés és a biztonság költségeihez, ezért a különadóból befolyt pénzt kizárólag határvédelemre lehet fordítani.

A különadót is tartalmazó adócsomagot pénteken fogadta el az Országgyűlés, a bevándorlásra vonatkozó passzusok a kihirdetést követő 31. napon lépnek hatályba.

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 25-én. Balról Balla György fideszes képviselő.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában