Járvány

2020.03.28. 07:09

Már 343 fertőzött van Magyarországon, újabb idős beteg hunyt el

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, bárkiben, bárhol kimutathatják a fertőzést.

Forrás: Shutterstock

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel a tegnapi 300-ról mára 343-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb idős – krónikus alapbetegségekkel küzdő – beteg. ezzel a vírus hazai áldozatainak száma 10-ről 11-főre nőtt – közölte a koronavírus.gov.hu.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés.

Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat, az ajánlásokat és a mától életbe lépett kijárási korlátozásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 343 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 329 magyar állampolgár.

Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában