Elhibázott gazdaságpolitika?

2019.02.19. 12:22

LMP: a kormány csak az adóbevételek pillanatnyi maximalizálására törekszik

Az LMP elhibázottnak tartja a kormány gazdaságpolitikáját, amely csak a GDP-növekedés és az adóbevételek pillanatnyi maximalizálására törekszik. Frakcióvezető-helyettesük szerint a 4,8 százalékos növekedést a társadalmi különbségek felszámolására kellene fordítani, és csökkenteni kellene a gazdaság extrém függését a külföldi tőkétől.

Schmuck Erzsébet keddi sajtótájékoztatóján a problémákat sorolva azt mondta: a magyar kis- és közepes vállalkozások stagnálnak vagy tönkremennek, a gazdaságot nem sikerült felkészíteni a jövő kihívásaira. Hiányolta a megújulóenergia-ipar, a kutatás-fejlesztés vagy a robotika fejlődését, a környezeti célok megvalósítását.

Úgy ítélte meg: a növekedés eredményéből szélsőségesen egyenlőtlenül részesülnek az emberek, a lakosság harmada még mindig szegény, miközben az állami vezetők fizetése gyorsan növekszik.

A frakcióvezető-helyettes rámutatott arra is: a GDP 5 százalékát kitevő uniós forrás érkezett az országba, és a külföldön dolgozók is annak 1,2 százalékát küldik haza, vagyis ezek nélkül szerinte nincs GDP-növekedés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában