frissítve

2021.05.08. 17:02

Lezuhant egy kisrepülőgép Törökszentmiklósnál (galéria)

Lezuhant egy kisrepülőgép szombat délután Törökszentmiklósnál, két ember beszorult a járműbe – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Lezuhant egy kétszemélyes kisrepülő a Törökszentmiklóshoz tartozó Surjánynál

Forrás: Szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

Dávid Mónika elmondta, a kisrepülőgép Törökszentmiklós-Surjány városrésznél szállt fel, majd nem sokkal azt követően zuhant le.

A járműben ketten utaztak, beszorultak a roncsba, de életben vannak, a kimentésük az első nyilatkozat idején még folyamatban volt.

Egy embert a tűzoltók szabadítottak ki a roncsból

A Szoljon.hu, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál megyei katasztrófavédelmi igazgatóságtól származó információja szerint egy ember beszorult a lezuhant légijárműbe, őt a szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók szabadították ki, feszítővágó segítségével. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja, a mentők is a helyszínre érkeztek.

A hírportál információja szerint egy 2010-es gyártású, német Scheibe SF-25 Falke típusú motoros vitorlázó repülőgép volt érintett a balesetben, mely a szolnok-szandaszőlősi sportrepülőtérről repül.

A Szoljon.hu frissített információja szerint

az egyik sérültet életveszélyes állapotban vitték mentőhelikopterrel Szegedre,

a másik férfit pedig súlyos állapotban szállították Szolnokra.

Fotó: Mészáros János / Szoljon.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a gépben egy 58 éves törökszentmiklósi, és egy 50 éves szolnoki férfi tartózkodott, akik a földbe csapódás következtében – elsődleges orvosszakértői vélemény szerint – súlyosan megsérültek. Mindkét férfit a kimentésüket követően kórházba szállították.

A Szoljon.hu képgalériát is közölt a helyszínről, amit ITT lehet megtekinteni.

Borítókép: Helyszíni felvétel a súlyos, életveszélyes sérült mentőhelikopterbe helyezéséről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában