ismeretlen ok

2020.11.09. 05:43

Lezuhant egy kisrepülőgép Guatemalában

Lezuhant egy humanitárius segélyt szállító kisrepülőgép vasárnap Guatemalában, a szerencsétlenségben legalább ketten vesztették életüket – közölte Gerardo Martínez, a latin-amerikai ország fővárosának tűzoltósági szóvivője.

A kisrepülőgép az Eta nevű hurrikán áldozatainak szállított élelmiszert az északi Alta Verapaz megyébe.

A gép a guatemalavárosi La Aurora nemzetközi repülőtérről indult, és röviddel a felszállást követően csapódott a földbe. A pilóta és egy utas életét vesztette, egy harmadik személyt súlyos sérülésekkel – kritikus állapotban – az egyik fővárosi kórházba szállították.

A baleset oka egyelőre ismeretlen.

A vihar – óránként 235 kilométeres sebességű széllökésekkel – múlt kedden csapott le Közép-Amerikára, elsőként Nicaraguára, s súlyos károkat okozott a térség országaiban, emberek ezreit sújtotta, házakat, utakat rombolt le, terméseket tett tönkre, pusztítása nyomán többen eltűntek. Guatemalában legalább 27-en vesztették életüket és több mint százan tűntek el az ítéletidő következtében. Egy sárlavina 150 házat temetett be csütörtökön egy településen, ami vélhetően legkevesebb száz ember halálát okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában