vészhelyzet volt

2018.08.15. 22:14

Lezárták a ferihegyi repülőtér 2B terminálját és környékét

A katasztrófavédelem hatósági vizsgálat miatt zárta le a terminált szerda este, részleteket egyelőre nem árultak el, de sajtóértesülések szerint egy sugárzó anyagot tartalmazó csomag sérült meg.

Lezárta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálját és annak környékét hatósági vizsgálat miatt a katasztrófavédelem – közölte az MTI-vel a Budapest Airport szerda este. A zárat azóta feloldották és a forgalom újraindult.

Sajtóértesülések szerint a vészhelyzetet egy csomagban feladott sugárzó anyag (irídium izotóp) szivárgása okozta, a Bors helyszíni tudósítója szerint a reptér 700 méteres körzetében mindent lezártak, és senkit nem engedtek se ki, se be.

A sugárzó anyaggal kapcsolatos értesüléseket az Országos Katasztrófavédelem szóvivője is megerősítette. Hajdu Márton azt mondta, hogy egy túlmelegedett, izotópot tartalmazó csomaghoz riasztották őket. A helyszíni vizsgálatok megállapították, hogy egészségre ártalmas izotóp nem került ki a környezetbe. Ezért a repülőtér forgalmának korlátozása a továbbiakban nem indokolt – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában