nyugdíjasokat tartottak bezárva

2019.03.10. 16:15

Letartóztatták a spanyol borzalmak házának tulajdonosait

A hatóság szerint a páros négy év alatt öt embertől 1,8 millió eurót (kb. 560 millió forintot) lopott el a Cádizhoz közeli otthonban.

A spanyol rendőrség letartóztatott egy házaspárt, akik két magán idősek otthonát működtettek, s ahol állítólag bántalmazták a nyugdíjasokat és kicsalták a pénzüket – írja a CNN.

A rendőrök két idős embert mentettek meg a kubai-német házaspár által működtetett Borzalmak Házából, Chiclana de la Fronterában, Cadiz közelében, Spanyolország déli részén.

A hatóság szerint a páros négy év alatt öt embertől 1,8 millió eurót (kb. 560 millió forintot) lopott el a Cádizhoz közeli otthonban.

Amikor a rendőrség kivonult a helyszínre látta, hogy

a nyugdíjasokat bezárva tartják s annak ellenére csövön keresztül táplálják őket, hogy erre nem volt szükség.

A nyomozást azután indították el az ügyben, hogy a német rendőrség felkereste a spanyolokat, hogy egy 101 éves német nő hollétéről kérjenek információkat. A nő előbb Tenerifére költözött, ott győzte meg őt a spanyol páros, hogy költözzön át az ő privát otthonukba, ahol majd gondját viselik.

Az idős nőt bankszámlájáról ezután 160 ezer eurót (kb. 50 millió forintot) emeltek le, a Tenerifén lévő házát pedig a tudta nélkül eladták.

A spanyol hatóságok végül megtalálták őt az idősek otthonában, ahol hónapokig lekötözött kezekkel élt, és egy másikba szállították át.

A házaspár azonban itt is megtalálta az idős nőt, és eltökélték, hogy visszaviszik a saját privát intézetükbe. Alig öt óra múlva viszont a páros jelentette, hogy

A 101 éves asszony elhunyt az autóút alatt.

Gyorsan el is hamvasztatták, így boncolást sem tudtak rajta végezni.

A páros jelenleg börtönben ül, többek között csalás, hivatalos dokumentumok hamisítása, többszörös sikkasztás, pénzmosás, hatóság munkavégzése elleni ellenállás, birtokmegfosztás miatt.

Még négy másik embert is letartóztattak bűnrészesség miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában