ítéletidő

2019.01.19. 19:47

Légi járatok százait törölték Chicagóban az erős havazás miatt

Az előrejelzések szerint a vihar akár 25 centiméternyi hóval boríthatja be a középnyugati államokat.

Légi járatok százait törölték szombaton Chicagóban az Egyesült Államok középnyugati részét sújtó erős és folyamatos havazások következtében, ami által a közúti közlekedés is veszélyessé vált.

Több mint 460 járatot töröltek a chicagói O'Hare nemzetközi repülőtéren és körülbelül 50 járatot a szintén chicagói Midway nemzetközi repülőtéren.

Detroit környékén az autós közlekedés is lelassult a latyakos utak miatt.

A havazások annak a viharnak a részei, amely Észak- és Dél-Dakota felől indulva keletnek tart, a Nagy-Tavak államain keresztül Új-Anglia felé. A vihar útvonalán egyes területeket jegesedés sújtott a havazás helyett.

Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint a körülmények az ország északkeleti részén „megközelíthetik a hóvihar kritériumát”.

Az előrejelzések szerint a vihar akár 25 centiméternyi hóval boríthatja be a középnyugati államokat, mielőtt vasárnap megérkezik az ország északkeleti csücskébe, ahol akár félméternyi hó is eshet.

Az Amtrak amerikai vasúttársaság a havazás miatt szintén törölt néhány Chicagóból Washingtonba és New Yorkba tartó szombati járatot, illetve néhány vasárnapit New York és Boston, illetve Pennsylvania között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában