kiderült

2019.10.23. 18:53

Köztörvényes bűnöző az oslói mentőautós gázoló

Köztörvényes bűnöző az a 32 éves norvég férfi, aki kedden egy elrabolt mentőautóval elgázolt öt embert Oslóban – közölte szerdán a norvég biztonsági szolgálat (PST).

A férfi egy nőt és annak két ikercsecsemőjét, valamint egy idős párt ütött el a járdára felhajtva a norvég főváros egyik lakónegyedében, de egyikük sem szenvedett komolyabb sérüléseket. Martin Bernsen, a PST szóvivője szerint nincs szó terrorcselekményről. Egyes norvég sajtóorgánumok azt feltételezték, hogy a férfi szélsőjobboldali körökkel áll kapcsolatban.

A gyanúsított ügyvédje újságíróknak elmondta, hogy védencét a rendőrség röviden kihallgatta. Közlése szerint senkinek sem akart ártani, és azért rabolta el a mentőautót, hogy elkerülje a letartóztatást egy autóbaleset után. Elfogása után a mentőautóban kábítószert és lőfegyvert találtak, amely azonban nem volt töltve.

A rendőrség közlése szerint a férfi visszaeső bűnelkövető. Az elfogáskor a rendőrök lövéseket adtak le a mentőautóra, és a férfi megsebesült, de nem súlyosan.

Az üggyel kapcsolatban egy 25 éves nőt is őrizetbe vettek, aki azonban az ügyvédje szerint véletlenül keveredett az ügybe, és csak azért menekült a helyszínről, mert „pánikba esett”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában