Járvány

2020.05.25. 10:45

Tállai András: a magyar adósmentés egyedülálló (videó)

Az intézkedés rugalmas: aki akarja, fizeti a hitelét, aki akarja, nem törleszt – mondta az államtitkár.

„A koronavírus-járvány elleni védekezés első szakasza befejeződött, hazánk az egyik legeredményesebben védekező ország” – számolt be Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján a Magyar Nemzet tudósítása szerint. Mint mondta,

a gazdaságvédelmi intézkedések közül az egyik legfontosabb a hiteltörlesztési moratórium volt, amelynek értelmében december 31-ig felfüggeszthető a hiteltörlesztés: ez a világon egyedülálló

– fogalmazott.

A tájékoztatót itt tudja megtekinteni:

Tállai András közölte: a kormány intézkedése 7,7 millió hitelszerződést érintett, ez az intézkedés az ügyfeleknek év végéig 3600 milliárd forint megtakarítást jelenthet.

„A lakosság negyven százaléka úgy döntött, hogy továbbra is törleszt, a nagyvállalatok esetében 70 százalék, a kkv-k körében pedig 40 százalék törleszt tovább” – ismertette.

„A magyar adósmentés egyedülálló és rugalmas, hiszen az törleszt, aki tud és szeretne egészen év végéig”

– mondta Tállai András.

Idén mintegy kétezer milliárd többletforrás marad a lakosságnál és a vállalatoknál, ez a fogyasztás bővítését is szolgálja – tette hozzá. A miniszterhelyettes hangsúlyozta, a magyar háztartások 12 százalékos megtakarítási rátája tavaly a legmagasabb volt az EU-ban. „Az időben meghozott és hatékony intézkedések miatt hazánk a lehető leghamarabb kilábalhat a gazdasági visszaesésből” – összegezte Tállai András.

A miniszterhelyettes szólt arról is, hogy a magyar háztartások megtakarítási rátája (12%) a legmagasabb volt az unióban. „A hiteltörlesztési moratórium igazi segítség, és elindult a vállalati hitelezési program hazánkban, a gyorsan meghozott gazdaságvédelmi intézkedések miatt Magyarország gyorsan kilábalhat a válságból, és az EU egyik legjobban növekvő tagállama lehet” – jelentette ki Tállai András.

Borítókép: Tállai András/ kivágás az Operatív Törzs sajtótájékoztatójának videójából

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában