Ország-világ

2020.12.28. 11:10

Operatív Törzs: 1094 egészségügyi dolgozót oltottak be eddig (videó)

Biztatóan alakulnak a hazai járványügyi adatok, szemben más országokkal – mondta Galgóczi Ágnes a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Ennyien szegték meg a maszkviselési szabályokat

Gál Kristóf elmondta, az elmúlt 5 napon 834 személlyel szemben intézkedtek a maszkhasználat megszegése miatt – írja tudósításában az Origo.

Az ORFK szóvivője közölte, hogy több mint 700-an a közterületeken nem viseltek maszkot. A tömegközlekedési eszközökön 23-an nem viseltek maszkot.

A tájékoztatót itt tudja megtekinteni:

1668-an szegték meg a kijárási tilalmat

Gál Kristóf elmondta, hogy országszerte 1668-an szegték meg a kijárási tilalmat az elmúlt 5 napban. 279 intézkedés volt a tranzitálási szabályok megszegése miatt tette hozzá.

1094 egészségügyi dolgozót oltottak be eddig

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője elmondta, hogy a vakcina megérkezése miatt új szakaszba lépett a járvány elleni védekezés. 9750 adag vakcina érkezett első körben tette hozzá. 1094-en kapták meg eddig a védőoltást mondta Galgóczi.

Több oltóanyag kaphat engedélyt

25 kijelölt oltóponton folytatódnak majd a védőoltások a következő időszakban mondta Galgóczi Ágnes. A következő hónapokban több oltóanyag is engedélyt kaphat, így több vakcina lesz forgalomban. Az oltások mellett a védekezés is folytatódik, így a járványügyi intézkedéseket továbbra is be kell tartani.

Jobban állunk, mint sok más ország

Biztatóan alakulnak a hazai járványügyi adatok, szemben más országokkal mondta Galgóczi.

60 százalék a cél

Galgóczi Ágnes kérdésre azt mondta, hogy a lakosság 60 százalékát kell beoltani a nyájimmunitás eléréséhez.

Eddig semmilyen mellékhatást nem tapasztaltak

Aki átesett a fertőzésen, annak is szükséges lesz a védőoltás beadása mondta kérdésre Galgóczi. Szabad enni és inni a védőoltás előtt tette hozzá. Az eddig beoltottak esetében nem tapasztaltak semmilyen mellékhatást mondta a szakember.

Borítóképünk kivágás az Operatív Törzs sajtótájékoztatójának videójából

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában