Ország-világ

2020.12.04. 10:56

Müller Cecília: inkább az interneten vásároljunk (videó)

Befejeződött a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatója.

Két üzletet zártak be

296 személlyel szemben intézkedtek a maszkviselés megszegése miatt az elmúlt 24 órában – idézte az Origo Kiss Róbertet. A rendőr alezredes közölte, hogy két üzletet zártak be csütörtökön.

Hét napra bezártak egy kecskeméti edzőtermet

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy Kecskeméten egy edzőtermet ellenőriztek, és ott hárman sportoltak. Az edzőtermet hét napra bezárták. Újpesten szabálytalan maszkhasználat miatt zártak be hét napra egy pékséget – tette hozzá. 314 személlyel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt.

Sajnos magas a kórházban kezeltek száma

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy kedvezően alakul a gyógyultak száma, mivel már több mint 68 ezren meggyógyultak. Sajnos magas a kórházban kezeltek száma, 7812-en fekszenek intézményekben – tette hozzá.

44 éves volt a legfiatalabb áldozat

Müller Cecília szerint nagyon fontos, hogy továbbra is ügyeljünk a különféle szabályokra. Csak a megelőzéssel lehet elérni, hogy ne fertőződjünk meg, és ne kerüljünk kórházba – tette hozzá. 44-től 95 évig terjed az áldozatok életkora. A legtöbb áldozat szív-és érrendszeri betegséggel és daganatos betegségben szenvedett, valamint cukorbetegségben. A meglévő krónikus betegségét mindenki tartsa karban – tette hozzá.

Folyamatos értékelés

A járványhelyzetet folyamatosan értékeli az Operatív Törzs. A kormányfő is folyamatosan egyeztet a következő hetek szabályairól – mondta Müller Cecília. Európában és Magyarországon sem csökken jelentősen a fertőzöttek és az áldozatok száma.

Mintegy 1200 egészségügyi dolgozót rendeltek ki más intézménybe

Minden kórházban kezelnek koronavírusos beteget – mondta az országos tisztifőorvos. Az összes helyen rendelkezésre állnak a megfelelő kapacitások. Mintegy 1200 egészségügyi dolgozót rendeltek ki más intézménybe.

A gyógyászati szolgáltatások is működnek – mondta Müller Cecília. Aki krónikus mozgásszervi betegségben szenved, az folytathatja a kezelését – tette hozzá. Olyan szolgáltatások elérhetőek, amik egyedi szinten vehetőek igénybe, így nincsen fertőzésveszély.

A 18 éven aluli személyek gyógyúszása is végezhető a medencék egyedi terhelésének a meghatározása mellett – mondta Müller Cecília. Nagyobb odafigyelés mellett ezek biztonságosan működnek.

Inkább az interneten vásároljunk

Mindenki céltudatosan menjen vásárolni – mondta Müller Cecília. A lehető legrövidebb időt töltsük el a bevásárlóközpontokban. Az internetes vásárlást javasolta inkább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában