Járvány

2020.04.06. 09:33

Kormányszóvivő: a cél a munkahelyek megtartása és újak teremtése

Szentkirályi Alexandra szerint összefogásra és közös teherviselésre van szükség, viszont pártpolitikai szempontoknak nincs helye.

A kormány célja, hogy megtartsa a munkahelyeket a koronavírus-járványban, és azok helyett, amelyek megszűntek, újakat teremtsen – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A szóvivő emlékeztetett,

660 milliárd forintot különítettek el a járvány elleni védekezésre – mint például eszközök beszerzésére -, de van egy gazdaságvédelmi akcióterv is, amiről a következő napokban adnak részletes tájékoztatást a kormány tagjai.

Ez az ország történelmének legnagyobb gazdaságélénkítő csomagja lesz – tette hozzá Szentkirályi Alexandra.

Elmondta, a mostani helyzetre nem volt példa az elmúlt évtizedekben, ezért szükség van az összefogásra és a közös teherviselésre, viszont pártpolitikai szempontoknak nincs helye.

A kormányszóvivő sajnálatát fejezte ki, hogy még mindig vannak olyan pártok, amelyek a járvány elleni védekezés egyes elemeit próbálják felhasználni politikai haszonszerzésre. A kormány ezekkel az intézkedésekkel az emberélet megmentését, az egészség védelmét tartja szem előtt – hangsúlyozta.

Szentkirályi Alexandra megköszönte az egészségügyi dolgozók munkáját, és elmondta, a félmillió forintnyi plusz jutatást még a nyár folyamán megkapják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában