Ostrom alatt áll Európa

2020.03.04. 11:50

Könnygázzal és villanógránáttal oszlatta a migránsokat a görög határrendészet

A görög határrendészet könnygázzal és villanógránátokkal akadályozta meg szerda éjjel, hogy a határon összegyűlt több száz illegális bevándorló Törökországból Görögországba jusson.

Kasztaniesz, 2020. mrcius 4. Grg rohamrendrk knnygrntokat vetnek be a grg-trk hatr trk oldaln gylekez illeglis bevndorlk ellen Kasztanieszben 2020. mrcius 4-n. A trk kormny februr 28-n kzlte, hogy nem tudja tovbb feltartztatni az Eurpai Uniba igyekv migrnsokat, s megnyitja a hatrokat elttk. MTI/EPA/ANA-MPA/Dimitrisz Toszidisz

Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA

Fotó: Dimitrisz Toszidisz

A hatóságok elmondták, hogy szombat reggel és kedd délután között 27 832 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje a görög-török határt. Kétszázhúsz embert őrizetbe vettek.

A görög haditengerészet hajót küldött Leszboszra, amely fedélzetére veszi az újonnan érkező migránsokat, majd a görög szárazföldön található zárt táborokba szállítja őket. Innen várhatólag gyorsan visszatoloncolják őket – mondta el a parti őrség egyik tisztje. A görög szigeteket százak vették célba.

Leszbosz, Híosz, Kósz, Számosz és Lérosz néhány ezer férőhelyes táborai túlzsúfoltak, tízezrek élnek bennük nyomorúságos körülmények között, miközben fogytán a helyi lakosság türelme.

Borítókép: Görög rohamrendőrök könnygránátokat vetnek be a görög-török határ török oldalán gyülekező illegális bevándorlók ellen Kasztanieszben 2020. március 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában