Ország-világ

2021.09.30. 11:20

Kocsis: minden úgy alakult a színjátékban, ahogy azt Gyurcsány eltervezte

Bedarálta a Momentumot, az LMP-t, és megsemmisítette a Jobbikot is. Az MSZP-t már rég kinyírta – írta posztjában a Fidesz frakcióvezetője.

Budapest, 2021. augusztus 29. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a DK XI. kongresszusán és ellenzéki elõválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

„A mai napon az is végleg eldőlt, hogy

nincs a baloldalon semmilyen új lendület, új arcok, semmilyen lezárt múlt, más politika, mert a baloldal megújítására tett erőtlen kísérletet csúfosan megbukott”

– közölte Kocsis, majd hozzátette: ez eleve is bukásra volt ítélve, csak a benne részt vevők politikai képességek hiányában nem vették észre.

„Gyurcsány Ferenc az egyeduralkodó, az ő vezetésével a kudarcos múlt emberei térnek vissza a baloldalra a következő évtizedre”

- hangsúlyozta.

A frakcióvezető szerint már csak az a kérdés, hogy „vagy a felesége lesz a miniszterelnök-jelöltje, vagy a fővárosi bábja, aki már 17 évvel ezelőtt is a fizetési listáján volt, és aki azóta is szolgalelkűen hajtja végre akaratát”. Az biztos, hogy a végén a DK elnöke nevet, ezért „ránk marad a feladat, hogy legyőzzük jövő tavasszal, készüljünk!” – zárta sorait.

Kocsis Máté szerint még akkor is illik gratulálni Gyurcsány Ferencnek, ha előre tudtuk, hogy ő lesz a végső győztes.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában