Párizsba készült

2020.01.04. 22:37

Füstöt észleltek egy Wizz Air-gépen Debrecenben (videó)

A menetrend szerint 18:35 órakor Debrecenből Párizsba induló repülőgép segédhajtóművéről úgy tűnt, kigyulladt, az utasokat kimenekítették.

A repülőtéri tűzoltó egységek és a rendőrség másodperceken belül a helyszínre érkeztek, majd a repülőgép személyzetével együtt megkezdték az utasok leszállítását és ezzel egy időben a tűz eloltását – közölte a Haon.hu-val a Debreceni Nemzetközi Repülőtér munkatársa.

A repülőgépen 180 utas tartózkodott, akik közül sikerült mindenkit épségben leszállítani.

Az esetről készült videót az Airlines Travel tette közzé Facebook-oldalán. A videón látszik, ahogy az utasok elhagyják a járművet.

Frissítés:

Később a Wizz Air azt közölte, mégsem volt tűz a gépen, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását. A személyzet az ilyenkor szokásos protokollt követve az első ajtók csúszdáin evakuálta az utasokat; a járatot vasárnap reggelre ütemezték át.

Miután minden utas biztonságosan elhagyta a fedélzetet, a reptéri tűzoltóság és a karbantartó személyzet alaposan átvizsgálta a gépet, és megerősítette, hogy nem történt tűzeset, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását a függőleges vezérsíkot megvilágító lámpa fényében – közölte a légitársaság.

A közlemény szerint a leszállított utasoknak szállást és étkezést biztosítanak, a járatot vasárnap reggelre ütemezték át, ahogy a visszafelé, Párizs-Beauvais-ból Debrecenbe közlekedő járatot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában