betegség

2020.03.11. 16:03

Kevesebben fordulnak orvoshoz influenzás panaszokkal

Országosan csökkent az elmúlt két hétben az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók becsült száma, de voltak olyan megyék, ahol az orvosnál megjelentek száma még növekedett – közölte szerdai jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A tájékoztatás szerint az orvoshoz forduló betegek között nőtt az influenzások aránya.

Azt írták, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint az országban március 2-8-án 36 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, szemben az azt megelőző 38 ezerrel.

A 10. naptári héten hat megyében (Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas) emelkedett, négy megyében (Hajdú-Bihar, Nógrád, Veszprém, Zala) nem változott, a többi területen csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

A betegek többsége 14 év alatti gyermek és fiatal felnőtt volt.

A laboratóriumi vizsgálatok az influenza A vírusát igazolták a beküldött minták többségében – írták.

Az NNK közölte azt is, hogy felfüggesztették a honlapon korábban közzétett és folyamatosan frissített, az influenzajárványra vonatkozó látogatási tilalmak listáját, mert az országos tisztifőorvos március 8-tól visszavonásig az összes fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális intézményben látogatási tilalmat rendelt el a koronavírus-megbetegedésekkel összefüggésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában