Vizsgálat

2017.11.16. 19:14

Késhetnek a rendelések, de a webáruház nem állt le a Mall.hu értesítése szerint

Fennakadás nélkül működik a Mall.hu webáruház, de a hatósági ellenőrzés miatt a korábbi megrendelések késhetnek – közölte a webáruház csütörtökön az MTI-vel. 

A késésben érintett vásárlókat értesítették és folyamatosan fogadják az új megrendeléseket, amelyeket a vállalatcsoport központi, csehországi raktárából teljesítenek házhoz szállítással, a személyes átvételre azonban egyelőre nincs lehetőség – ismertették. Hozzátették, hogy a Mall.hu készül a Black Friday-akciókra is.

A fennakadások nem érintik a garanciához és elálláshoz kapcsolódó jogokat, a vételárat és a szállítási költséget visszafizetik, ha a késedelem miatt a vevő eláll a vásárlástól, de a visszautalás a szokásosnál tovább tarthat – írták.

A cég ezután is mindenben együttműködik a hatóságokkal – áll a közleményben.

A Mall.hu kedden jelentette be, hogy telephelyét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a nyomozó iroda munkatársai ellenőrzik, ezért a megrendeléseket nem tudják teljesíteni. Az akcióról kiadott tájékoztatásban szerdán közölték, hogy raktárkészletüket a hatóságok egy országos akció keretében vizsgálták, de a Mall.hu semmilyen büntetőügyben nem érintett.

A NAV szerdai közleménye szerint az országos, kétszázharminc helyszínen indított akció során leleplezett bűnszervezet 4,5 milliárd forint adót igényelt vissza jogtalanul olyan áruk után, amelyeket többek között webáruházaknak adtak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában