törvény

2019.01.05. 16:18

Kárpótlás nélkül kobozzák el a dél-afrikai fehér farmerek földjeit

A törvényt még tavaly decemberben fogadták el, idén márciusban pedig már életbe is lép.

Dél-Afrikában a fehér farmerek és családjaik gyakran kegyetlen gyilkosságok áldozatai lesznek, ám a pár hónap múlva életbe lépő törvénnyel és a fehérellenes rasszizmussal egyre nyíltabban kampányoló dél-afrikai pártok nemzetközi ellenállásba szinte nem is ütköznek tetteik során. – írja a Pesti Srácok.

Donald Trump amerikai elnök tavaly augusztusban ugyan felszólalt a rasszizmus fekete példájának törvénye ellen, a dél-afrikai elnök, Ramaphosa viszont erre Trumpot nevezte rasszistának, amiért aggódik a fehérekért.

Trumpot végül a haladó média alig szólta meg, amiért kiállt a fehérek jogaiért, a más menekülteket befogadó Kanada és Nagy-Britannia viszont elutasította a dél-afrikai fehérek menekültkérelmét.

Azokét, akik egyébként is sokszor nehéz helyzetben vannak, az állam egyre kevésbé foglalkozik velük, nélkülözniük kell – a márciusban életbe lépő törvény után pedig valószínűleg csak rosszabbodik majd a helyzetük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában