Ország-világ

2021.05.26. 18:34

Karácsony nem jelent meg a Tour de Hongrie díjátadásán

Karácsony Gergely nem tett eleget főpolgármesteri kötelességének, ráadásul helyettest sem küldött maga helyett.

Hiába várták a híres kerékpárverseny budapesti állomásán a főpolgármestert, Karácsonyt feltehetően lefoglalták a miniszterelnök-jelölti teendői – írta a 888.hu.

A Tour de Hongrie Magyarországon sporttörténeti jelentőséggel bíró sportesemény, ám a kerékpármániájáról ismert főpolgármester mégsem tett eleget a meghívásnak. A kerékpáros körverseny ötödik etapján, nem sokkal a rajt előtt lemondta a szalagátvágást.

A 888.hu felkereste a verseny főszervezőjét, Eisenkrammer Károlyt, aki elmondta, a versenyen hagyomány, hogy minden állomáson a célvárosok polgármestereit kérik fel a díjak átadására. A versenyszabályok szerint is ez az eljárásrend.

Ha pedig valamilyen okból nem tud megjelenni az adott polgármester, akkor általában küld maga helyett valakit erre a feladatra

– mondta a főszervező.

Eisenkrammer arról tájékoztatott, hogy ez nem történt meg. Mi több, a Facebookon élő főpolgármester, még egy posztot sem szentelt a kiemelt eseménynek. Bizonyára Karácsony Gergelyt néhány látszatintézkedésen kívül feltehetően sem a kerékpározás, sem a főpolgármesterkedés nem nagyon izgatja már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában