Panaszáradat Bécsben

2018.03.14. 10:16

Karácsony Gergelynek már a választások előtt sikerült elárulnia Magyarországot

Karácsony Gergely kedden Bécsben Christian Kern volt osztrák kancellárral, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) elnökével együtt aggódott Európáért.

Forrás: mti

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje jellemző módon keres magának nemzetközi szövetségeseket. Első szövetségkereső útja egyből egy magyargyűlölő karjaiba vezetett – hívja fel a figyelmet a 888.hu cikke.

Karácsony Gergely kedden Bécsbe látogatott, hogy ott Christian Kern volt osztrák kancellárral, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) elnökével – ahogy a 888.hu fogalmaz – „igazi sivalkodáskoncertet adjanak”.

Íme pár idézet a hírportál karakteres válogatásában:

„Az orbánizmus egy betegség Európában, egyre több tagállamot fertőz meg, már Ausztriában is fel lehet fedezni bizonyos jeleit”

– hangoztatta Karácsony Gergely a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón. Hozzátette: ez a folyamat egész Európára káros.

„Fontos, hogy jó kapcsolat legyen a magyar és az osztrák baloldali pártok között, hogy felvegyék a kesztyűt az Európát veszélyeztető populizmussal szemben”

– hangsúlyozta a politikus.

Karácsony Gergely azt mondta, április 8-án olyan értékekért kell újra küzdeni, amiket korábban senki nem kérdőjelezett meg Magyarországon. Újra ki kell állni amellett, hogy Magyarország Európához akar tartozni, hogy az ország polgárai demokráciában akarnak élni és szolidáristársadalmat akarnak építeni – tette hozzá. Karácsony úgy fogalmazott, többet ajánlanak az országnak mint a liberális demokrácia, szociális demokráciát szeretnének, ahol nemcsak szabadság, hanem egyenlőség és igazságosság is van.

A lap ironikus kommentárja a fenti szöveg alapján bizonyos jellemző kifejezések gyors fordítását is megadja. Nézetük szerint a megjelölt szavak rejtett értelme a következő:

értékek = globalizmus; Európa = Juncker, Merkel, Soros; szolidaritás = korlátlan bevándorlás; szociális demokrácia = Gergőben felforrt a komcsi vér.

 

 

Karácsony kitért arra, hogy néhány napja Bécs vezető hír volt a magyar sajtóban. „Az egész ország azon röhögött, hogy a Miniszterelnökséget vezető Lázár János azzal riogatta a magyarokat, hogy előbb-utóbb Budapest is olyan lesz, mint Bécs” – fogalmazott, ezzel relativizálva azt a tényt, hogy Bécsben egy hét alatt 4 késes támadás történt, amit muszlim bevándorlók követtek el.

Karácsony Gergelynek egy jó felismerése azért csak akadt a sajtótájékoztatón. Magyarország tényleg az egyik legfontosabb ország jelenleg Európában. Karácsony azt mondta, a választásnak nemcsak magyarországi belpolitikai, történelmi jelentősége van, hanem Európa jövőjét is meghatározhatja. Bizony, ez úgy igaz ahogy van. Magyarország vagy marad a józan ész zászlóshajója Európában az illegális bevándorlást ellenző országok élén, vagy bevándorlóországgá válik. Karácsony valószínűleg az utóbbi forgatókönyvre esküszik.

Christian Kern volt osztrák kancellár a sajtótájékoztatón azt mondta, egyetértettek Karácsonnyal abban, hogy a jogállam, a demokrácia, az európai szolidaritás olyan érték, amiről nem lehet vitatkozni. Hozzátette: egyetértett azzal, hogy a magyar parlamenti választás olyan esemény, amely nem csak Magyarországnak fontos. Kern elmondta, bízik abban, hogy lesz egy másik modell az Orbán Viktor-féle illiberális demokráciával szemben.

Christian Kern amúgy kancellárként híres volt magyarellenes kirohanásairól. Orbán Viktor februári évértékelőjében azok közé a politikusok közé sorolta Kernt – Faymann, Renzi, Milanovic és Schulz mellett –, akiknek beletört a foga Magyarországba.

Borítókép: Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt 2018. március 11-én

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában