Újabb kísérlet

2020.05.27. 12:46

Jogi akadályokat gördítene a Liget Projekt megvalósítása elé a főpolgármester

A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat eddig csak politikai úton próbálta megakadályozni a Városliget történelmi megújítását, ám már jogi akadályokat is gördítenének a rangos nemzetközi díjakkal elismert Liget Budapest Projekt megvalósítása elé.

Budapest, 2019. október 27. A Liget Budapest Projekt keretében megújult Millenium Háza a Városligetben (volt Olof Palme ház). A sok érdelõdõt vonzó új intézmény a szintén új rózsakert felõl, ahol a díszes Zsolnay-szökõkút áll. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA / MTI

Fotó: Róka László

– A Városligeti Építési Szabályzat módosításával végleg ellehetetlenítenék a Ligetben megkezdetett óriási volumenű munka maradéktalan befejezését – jelentette ki a Magyar Nemzetnek a nagykanizsai Szabó László, aki a módosítás elleni tiltakozásra kéri a civileket.

Karácsony Gergelyék a Városligetben tervezett, eddig még el nem kezdett építkezések – az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a gyermektematikájú Városligeti Színház – kivitelezését állítanák le. Szabó Lászlónak a Liget-projekt megmentéséért indított petícióját eddig csaknem hatvanezren támogatták.

A főváros által jegyzett jogszabály tervezetét június 3-ig lehet véleményezni az online civil fórumon a [email protected] címen. Az aláírásgyűjtés kezdeményezője a civil szervezeteket és a magánszemélyeket is a módosítás elleni tiltakozásra és a park megújításának maradéktalan megvalósítása melletti kiállásra buzdította. Szabó László arra is emlékeztetett:

a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint egyébként az ország lakosságának 80 százaléka támogatja a Városliget átfogó megújítását.

Borítókép: A Liget Budapest Projekt keretében megújult Millenium Háza a Városligetben (volt Olof Palme ház), a sok érdelődőt vonzó új intézmény a szintén új rózsakert felől, ahol a díszes Zsolnay-szökőkút áll

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában