válság

2019.03.30. 22:06

Ismét sötétségbe borult Caracas

Korábban négy napig nem volt áram a dél-amerikai ország több térségében.

Ismét sötétségbe borult a venezuelai főváros, Caracas és több nagyváros helyi idő szerint péntek kora este. Az energiaellátást épp péntekre hozták helyre az illetékes hatóságok, miután négy napig nem volt áram a dél-amerikai ország több térségében.

A négynapos áramszünet miatt a pénteki nap volt a hét első munkanapja. Az újabb áramkimaradás az AFP tudósítása szerint helyi idő szerint 7 óra 10 perc körül történt.

Venezuela eddigi legsúlyosabb áramkimaradása március 7-én kezdődött: szinte az egész ország sötétségbe borult öt napra, részlegesen bezártak az iskolák és az állami intézmények.

A hivatalban lévő venezuelai államfő, Nicolás Maduro kormánya szerint az áramkimaradás oka a – világ legnagyobb vízi erőművei közé tartozó – Guri-gát elleni „szabotázsakció”, amely mögött az amerikaiak állnak.

Az önmagát januárban Venezuela ideiglenes elnökének kikiáltó Juan Guaidó ellenzéki vezető és Washington viszont az évek óta folytatott rossz gazdálkodást és a korrupciót teszi felelőssé az infrastruktúra összeomlásáért.

Venezuelát súlyos gazdasági válság sújtja, amely hiperinflációban, az ellátás hiányában, a gáz-, az áram- és a vízellátásban, valamint a személyszállításban tapasztalható fennakadásokban nyilvánul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában