gyilkosság

2019.03.22. 06:42

Ismét járókelők közé hajtott egy autós Kínában

A sofőrt, akinek indítékáról egyelőre semmit nem tudni, a rendőrök lelőtték.

A járókelők közé hajtott autójával egy férfi a közép-kínai Hupej tartomány Csaojang nevű településén és elgázolt hat embert, a sofőrt később a rendőrség lelőtte – közölte a CCTV kínai televízió pénteken.

Hét sebesültet kórházba szállítottak. Az elkövető indítékát egyelőre nem tudni.

Egy hasonló támadás miatt tavaly decemberben ítéltek halálra egy férfit, aki terepjárójával a Hunan tartománybeli Hengjang egyik terén tizenöt embert szándékosan halálra gázolt, majd többeket megkéselt, illetve egy lapáttal támadott meg. A történtek során negyvenhárman megsebesültek.

Szintén decemberben Kína délkeleti részén egy férfi elkötött egy buszt és azzal egy embertömegbe hajtott. A Hszinhua állami hírügynökség szerint nyolc ember vesztette életét és huszonketten megsebesültek.

A kínai hatóságok gyakran személyes leszámolásokkal, vagy a tettesek pszichikai problémáival magyarázzák az ilyen jellegű incidenseket, néha azonban szeparatista szélsőségeseket okolnak a támadások végrehajtásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában