Elfogatóparancs Cso Jang Ho ellen

2017.10.16. 12:27

Hűtlen kezelés miatt körözik a koreai légitársaság vezetőjét

A Korean Air nem nyilatkozott az ügyben.

Korean Air CEO Cho Yang-Ho (3rd L) arrives for the trial of his daughter Hyun-Ah at a court in Seoul on January 30, 2015. Cho apologised for his daughter's behaviour to a South Korean court, where she is on trial for air safety violations after a now notorious "nut rage" incident. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE / AFP PHOTO / JUNG YEON-JE

Fotó: AFP

A Korean Air légitársaság vezetőjét azzal vádolják, hogy 3 milliárd vont (mintegy 690 millió forintot) fordított vállalati pénzből Szöul központjában található lakása felújítására 2013 májusa és 2014 augusztusa között.

A vezérigazgató szeptemberi kihallgatása során tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. A Korean Air nem nyilatkozott az ügyben.

A rendőrség a cég egy másik vezetőjét is körözi, aki a felújításért felelt. A hűtlen kezelés gyanúja egy belsőépítészettel foglalkozó cég adócsalása ügyében indított nyomozás során merült fel.

A rendőrség július elején átkutatta a légitársaság szöuli székhelyét, és szerződéseket, illetve könyvviteli dokumentumokat kobozott el.

Borítókép: Cso Jang Ho 2015 január 30-án

AFP PHOTO / JUNG YEON-JE / AFP PHOTO / JUNG YEON-JE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában