bűnügy

2019.02.20. 07:39

Bár huszonöt éve börtönben ül, Magda Marinko nem bánta meg a gyilkosságokat

A Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája kedden hozott végzésével nem engedélyezte a sorozatgyilkos feltételes szabadságra bocsátását.

Forrás: MTI

Hogy is szabadulhatna a ha­lálosztó, ha nincs benne megbánás?

A Bors információi szerint a negyed évszázada a rácsok mögött ülő férfit személyesen hallgatták meg kedden a Szegedi Csillagban. A délvidéki gyilkos kirendelt ügyvédje a meghallgatáson igyekezett minél több olyan érvet felhozni, amit értékelni tud a bíróság.

– A többi között hivatkoztam arra, hogy sok jutalomban részesült a rácsok mögött. Ezeket leginkább akkor kapta, amikor még munkát végzett a Szegedi Csillag börtönbe kerülése előtt. Megemlítettem azt is, hogy a kapcsolattartása rendezett. Olyan személyekkel tartja a kapcsolatot a mai napig, akik a kinti életben is tudnák őt segíteni. Az elmúlt 25 évben rengeteget változott a világ, de ők tudnák támogatni az esetleges szabadulása esetén – nyilatkozta a lapnak dr. Harkai Zsuzsanna.

– Nem befelé forduló személyiség, nyit a külvilág felé, aktívan sportol. A személyzettel tisztelettudó és együttműködő magatartást tanúsít. Tisztában van vele, hogy a megfelelő magatartás és alázat szükséges a pozitív döntéshez – mondta a védő, aki az ügyvédi titoktartás miatt Marinko véleményét nem kívánta tolmácsolni.

A Szegedi Törvényszék bíráját nem hatották meg a szép szavak.

Szerbiába viszik meghalni

A Legfelsőbb Bíróság Magda Marinkót egy orosházi asszony meggyilkolásáért, s egy Kecskeméten elkövetett hármas gyilkosságért ítélte életfogytig tartó fegyházra 1995-ben. A szerb férfit a szegedi Z. Nagy család meggyilkolásával is megvádolták, de a bíróság nem találta bizonyíthatónak a bűnösségét.

Szerbiában a bíróság a távollétében – a Vajdaságban elkövetett bűncselekmények miatt – halálbüntetéssel sújtotta, amit a halálbüntetés eltörlése után 40 év szabadságvesztésre változtattak át, ennek letöltését magyarországi szabadulását követően kezdheti meg.

– A bíróság az elítéltet fogva tartó büntetés-végrehajtási intézet által előterjesztett vélemény, valamint a rendelkezésre álló egyéb iratok áttekintése és az elítélt meghallgatása után döntött – magyarázta a Borsnak Juhászné Prágai Erika bírósági szóvivő.

A büntetés-végrehajtási bíró azt állapította meg, hogy figyelemmel a Marinko által elkövetett bűncselekmények jellegére, valamint a büntetés-végrehajtási intézetben tanúsított magatartására, Marinko nem bocsátható szabadlábra. Ráadásul – és ez a bírósági közlemény legszembetűnőbb pontja – a férfi semmiféle megbánást nem tanúsít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában