tárgyalás

2020.08.08. 08:16

Húsz évre ítéltek két amerikai zsoldost a venezuelai partraszállásért

Egyenként húsz év börtönbüntetésre ítéltek két amerikai zsoldost, akik részt vettek az elvetélt venezuelai partraszállási kísérletben – írta Tarek William Saab venezuelai főügyész a Twitteren pénteken.

Luke Denmant és Airan Berryt összeesküvéssel, illegális fegyverkereskedelemmel és terrorizmussal vádolták. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A tárgyalás további vádlottak meghallgatásával folytatódik.

A venezuelai hatóságok május 3-án és 4-én két partraszállási kísérletet hiúsítottak meg a fővároshoz, Caracashoz közeli Aragua és La Guaira államokban. A műveletek célja Nicolás Maduro venezuelai elnök kormányának megdöntése volt. A tervek szerint Madurót az Egyesült Államokba szállították volna, ahol kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények miatt körözik.

A hadműveletekben nyolc ember meghalt, és többeket őrizetbe vettek, köztük a 41 éves Airan Berryt és a 34 éves Luke Denmant. A két zsoldos Caracas szerint a Jordan Goudreau amerikai zöldsapkás katona vezette Silvercorp floridai székhelyű biztonsági cég alkalmazottja volt.

A venezuelai igazságszolgáltatás 40 embert vett előzetes letartóztatásba az elvetélt kísérlet miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában