Ország-világ

2021.03.31. 10:15

Hétfő éjfélig a pedagógusok háromnegyede regisztrált az oltásra

Ők két ütemben négyszáz kórházi oltóponton kapnak majd Pfizer-vakcinát.

A pedagógusok és a köznevelésben dolgozók 75 százaléka regisztrált hétfő éjfélig a koronavírus elleni oltásra, közülük mintegy 32 ezren már legalább az első oltást megkapták, a napokban pedig több mint 400 oltóponton veszi kezdetét a regisztráltak oltása – közölte közösségi oldalán szerdán Kásler Miklós.

Az emberi erőforrásokért felelős miniszter hozzátette, a jelentkezők két ütemben kapnak majd kórházi oltópontokon Pfizer-vakcinát. Első körben ezen a héten csütörtökön, pénteken és szombaton indul annak a közel 80 ezer pedagógusnak az oltása, akik március 24-ig regisztráltak. A második körben pedig, egy héttel később, a március 29-én éjfélig regisztrálók oltására kerül majd sor.

„Arra bíztatok minden érintettet, aki még nem tette, hogy iskoláink biztonságos újranyitása érdekében regisztráljon és éljen az oltás lehetőségével!” – kérte a tanárokat Kásler Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában