tragikus szórakozás

2019.03.18. 13:45

Agyontapostak három fiatalt a Szent Patrik-napi vigasságokon

Három tizenéves fiatal életét vesztette és többen megsérültek egy észak-írországi diszkónál tolongó tömegben Szent Patrik napján, vasárnap este.

A cookstowni Greenvale Hotelnél található szórakozóhelyre mulatozók tömege próbált meg egyszerre benyomulni.

A lökdösődésben egy 17 éves lány, illetve egy 16 és egy 17 éves fiú elesett, és a tömeg agyontaposta őket. Három másik fiatal megsérült.

„Egyelőre nem tudjuk a baleset pontos okát” – mondta el Mark Hamilton, a rendőrség illetékese.

A kezdeti vizsgálatok arra utalnak, hogy fiatalok egy nagyobb csoportja várt a diszkó előtt a bejutásra, majd a tömeg meglódult – folytatta.

„Úgy értesültünk, hogy verekedés tört ki a tömegben, és legalább egy ember bántalmazásról is beszámolt”

- tette hozzá Hamilton.

A rendőrség arra kérte az incidens érintettjeit, hogy osszák meg információikat a hatóságokkal, illetve ne hozzák nyilvánosságra a közösségi oldalakon az eseményről készült képeket és felvételeket, hanem adják át őket az illetékes szerveknek.

Az Írország védőszentjeként tisztelt Szent Patrik az ötödik században keresztény hittérítőként tevékenykedett a térségben. Halála napján, március 17-én számos országban különféle rendezvényekkel emlékeznek rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában