űrkutatás

2017.12.14. 13:49

Hárman maradtak a Nemzetközi Űrállomáson

Visszatért a ISS-ről csütörtökön a Földre Randy Bresnik amerikai, Szergej Rjazanszkij orosz és Paolo Nespoli olasz asztronauta – jelentette a NASA amerikai és a Roszkoszmosz orosz űrkutatási hivatal.

Visszatért a Nemzetközi Űrállomásról a Földre egy amerikai, egy orosz és egy olasz űrhajós. A Szojuz MSZ-05 számú űrhajó közép-európai idő szerint 9 óra 37 perckor sikeresen földet ért a kazahsztáni Karaganda régió területén – adta közre az MTI.

Öthónapos küldetése során Bresnik, Rjazanszkij és Nespoli több száz biológiai, biotechnológiai és földtudományi kísérletet végzett el a NASA közleménye szerint. A három űrhajós október végén Ferenc pápával is beszélgetett a világűrből.

Visszatérésükkel most néhány napra hárman maradtak az ISS-en: az orosz Alekszander Miszurkin mint parancsnok, valamint az amerikai Mark Vande Hei és Joe Acaba. Ők szeptemberben utaztak oda a Szojuz MSZ-06 űrhajóval a kazahsztáni a Bajkonurból, szintén öt hónapra.

Az űrállomás legénysége azonban hamarosan ismét kiegészül hat főre, mert vasárnap indul oda Bajkonurból az amerikai Scott Tingle, az orosz Anton Skaplerov és a japán Kanai Norisege.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában