Járvány

2020.04.09. 15:30

Orbán Viktor: meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást (videó)

Határozatlan ideig meghosszabbítja, és hetente dönt a kijárási korlátozás esetleges további hosszabbításáról a kormány – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a közösségi oldalán.

Budapest, 2019. október 30. Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban emlékeztetett, a két héttel ezelőtt elrendelt kijárási korlátozások határideje szombaton lejár. Elmondta: meghallgatták a polgármestereket, a rendőröket, a járványügyi szakembereket és a tudósokat, akiknek egybehangzó volt a vélekedése az eddigi korlátozások értelmességéről – ezeknek köszönhetően sikerült lelassítani a járvány terjedését. A kormány ezek fényében döntött.

A kijárási korlátozást határozatlan ideig meghosszabbítja a kormány, és hetente dönt annak esetleges további hosszabbításáról.

A polgármesterek külön jogosítványt kapnak: az ünnepek idejére, húsvéthétfő éjfélig szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be a településükön.

Az bejelentést itt tudja megtekinteni:

A miniszterelnök az embereket arra kérte, hogy a korlátozó szabályokat tartsák be, kerüljék a csoportos összejöveteleket, tartsák a távolságot a közterületeken, és figyeljenek fokozottan az idősekre.

„Kérem, fogadjuk el, hogy ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak. Kérem önöket, hogy húsvét idején is vigyázzunk egymásra!” – zárta közleményét a kormányfő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában