Ország-világ

2021.04.27. 10:45

Orbán Balázs: hamarabb nyithatunk, ha a baloldal befejezi az oltásellenes kampányt

A kormány a járványügyi szakemberek és az Operatív Törzs javaslatai alapján hozza meg a döntéseket.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 27-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Napirend előtti felszólalásában kedden Burány Sándor arra várt választ, hogy a kormány miért van beoltva zene ellen. – Mért haragszanak a zenészekre, miért fosztják meg a közönséget a zenétől? – kérdezte az MSZP képviselője, kifogásolva, hogy míg moziba, színházba, focimeccsre lehet menni, koncertre nem. – Egy teraszra ki lehet ülni, de ha ott valaki énekel, akkor az már veszélyes? A libabőr nem a betegség, hanem a katarzis tünete, ne fosszanak meg tőle bennünket – mondta Burány.

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszában hangsúlyozta: a védekezés célegyenesében vagyunk, 3,6 millió felett van a beoltottak száma, ami kétszerese az uniós átlagnak, az eredményességet a WHO is elismeri – írja a Magyar Nemzet.

– Magyarország újraindításának feltétele az oltás. Ez egy komplex program, aminek módja a járványügyi szakemberek és az operatív törzs javaslatai alapján történik, így ön nem a kormánnyal, hanem velük vitatkozik

– mondta Orbán Balázs, megjegyezve: ebből semmi jó nem következik, hiszen a szakemberek hiába mondják, hogy az oltás az egyetlen útja a járvány legyőzésének, a baloldal mégis le akarja beszélni az embereket erről.

– Fejezzék be az oltásellenes kampányt és akkor annál hamarabb nyithat Magyarország

– fogalmazott Orbán Balázs.

Borítókép: Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 27-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában