Felháborító!

2020.10.15. 12:44

Hallgatnak a brüsszeli politikusok a rasszista botrányban

A baloldali politikai alakulat elnökhelyettese beismerte, hogy politikai nyereséget remélve rájátszottak a rasszizmusra.

Brüsszel nem hajlandó elítélni rasszista, antiszemita baloldali politikust. A baloldali politikai alakulat elnökhelyettese beismerte, hogy politikai nyereséget remélve rájátszottak a rasszizmusra. A V4NA erről kérdezte a brüsszeli vezetőket, akik hallgatnak az ügyben.

Hallgatnak a máskor a jogállamiságért aggódó politikusok a rasszista botrányban. Szerettük volna megtudni, hogy mit szólnak ahhoz, hogy egy rasszista, antiszemita politikai erőt, a magyarországi Jobbikot mentegetnek brüsszeli pártcsaládok politikusai.

Ráadásul nemcsak mentegetik a szélsőjobboldali pártot, hanem azt is elismerték, hogy politikai céllal rájátszottak a cigányellenes rasszizmusra, ahelyett, hogy ellene tennének. A Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese élő tévéadásban ismerte be, hogy a múlt vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választáson szándékosan indítottak szélsőséges nézeteiről ismert politikust.

A botrányról kérdezték Vera Jourovát, és Frans Timmermans-t, az Európai Bizottság alelnökeit és Dacian Ciolost, valamint Iratxe García Perezt, a Renew Europe és az S&D pártcsaládok frakcióvezetőit. Brüsszel azonban cinkos módon hallgat a szövetségeseiket is érintő ügyben. Míg többen nem is válaszoltak, addig az EB sajtóosztálya azt válaszolta, hogy nem válaszolnak. Pontosabban, hogy a Bizottság nem kommentál nemzeti ügyeket. A V4NA kérdései jogállamiságról és egyenlőségről szóltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában